divendres, 8 de juliol del 2011

Presentació del llibre La presó de Can Mir, de Manel Suárez

Dijous 7 de juliol de 2011 al teatre de sa Societat (Calvià), va tenir lloc la presentació del llibre titulat La presó de Can Mir, obra del calvianer Manel Suárez Salvà. L’antiga fàbrica de fusta de Can Mir es trobava al solar on actualment hi ha el cinema Augusta. Quan el general Franco donà el cop d’estat (1936) aquest edifici es convertí en una presó de repressió feixista durant els anys de la Guerra Civil a Mallorca. Milers de mallorquins contraris ideològicament als feixistes passaren per aquest centre on foren empresonats i maltractats. Molts dels que sortiren de Can Mir, desgraciadament no tornaren a veure la llum. Entre els personatges més destacats que passaren per Can Mir, cal citar al batle de Palma, Emili Darder i Cànaves.
Aquesta fou la segona presentació d’aquest llibre, després que el passat 21 de juny es presentas a Palma, davant un nombrós públic interessat en la recerca de la memòria històrica. L’acte fou presentat per Francesc Sans, president de la delegació de l'OCB a Calvià i comptà naturalment amb la presència de Manel Suárez, autor de l'obra.
Cal recordar que aquest és el segon llibre de Manel Suárez, després del gran treball titulat El moviment obrer a Calvià (1923-1936): la Federación Obrera Calvianense i l'Agrupació Socialista de Calvià (2008). L’autor a més de desenvolupar la seva tasca com a docent, és vice-president de l’Associació de la Memòria Històrica de Mallorca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada