El passat dissabte
26 d’octubre, l’Obra Cultural Balear de Calvià i l’Associació Balear de l’Arbre organitzaren una jornada olivarera as Capdellà. En primer lloc, es va visitar
l’olivera mil·lenària de Son Hortolà, arbre catalogat per l’Ajuntament de Calvià i el
Govern de les Illes Balears. Salvador Cañís, membre d’ABA i president
de l’Associació Espanyola d’Arboricultura, es va encarregar d’explicar la història
d’aquest monument viu, el seu estat vegetatiu actual, així com les actuacions
que s’haurien de dur a terme per afavorir la seva conservació.
Després els
assistents anaren cap a la finca des Coll Gomar, on després de berenar de
productes de la mateixa finca, colliren oliva mallorquina, la trencaren i la
mestressa Maria Vidal va ensenyar com omplir els pots que cadascú havia aportat
amb les olives i els altres ingredients. El que es pretenia era donar a
conèixer la tradició casolana de salar olives perquè no es perdi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada