dilluns, 19 d’agost del 2013

ELS ESPAIS PÚBICS SÓN DEL POBLE I DE LA SEVA CIUTADANIA

L'Obra Cultural Balear és una entitat fundada l'any 1962 amb l’objectiu de promoure la cultura, impulsada per diferents prohoms de l’època. Fa cinc dècades que treballa arreu, impulsant activitats de tot tipus, obertes al màxim de la ciutadania i des de la premissa de “fer poble”.

Des de la seva constitució a Calvià, fa dos anys i escaig, l’Obra Cultural de Calvià ha oferit actes diversos, durant tot l’any i pensam que hauria de poder fer ús gratuït dels espais municipals, com també ho han de poder fer totes les associacions del terme que ofereixin activitats obertes a tothom, com passa a la majoria de municipis.

Enguany, l’OCB ha hagut de demanar col·laboració a la Parròquia de Calvià per tenir un espai on fer moltes de les conferències proposades. El suport de la Parròquia a les associacions que reivindiquen la llengua i cultura pròpia no és nou, les dues passades legislatures, amb els espais públics tancats a la Plataforma Calvià per la llengua, s’havien de fer als locals parroquials.

El passat 16 de maig, representants de l’Obra Cultural de Calvià es reuniren amb el Batle, el sr. Manuel Onieva, on també hi eren presents el sr. Miquel Bonet, regidor de Calvià vila; el sr. Enrique Ortega, regidor de Cultura; i la sra. Patricia Domínguez, directora general de cultura. Es va sol·licitar aquesta reunió perquè s’havien produït una sèrie de fets que l’OCB considerava que demostraven discriminació i el sr. Onieva va fer saber als representants de la nostra entitat que no hi havia cap tipus de discriminació. El sr. Ortega, va afirmar que al municipi hi ha moltes associacions i que si cedia espais com el Teatre de Sa Societat gratuïtament a l’OCB, s’havia de fer amb les altres associacions i era un cost massa feixuc en temps de crisi. Amb tot, el regidor de cultura també va rebutjar la proposta de fer, durant l’estiu, algun acte al jardí de Can Verger, proposta també rebutjada pel per mor del cost d’obrir i tancar l’espai i  va recomanar que els actes es fessin a la Plaça Nova.

Des de l’Obra Cultural de Calvià posam en dubte que es cobrin les taxes a totes les associacions, així com van afirmar els representants municipals, com se li exigeix pel Teatre de Sa Societat, un teatre que es va construir amb l’esforç dels calvianers per fer-hi activitats culturals i ara, als hereus d’aquests antics propietaris, l’Ajuntament els nega l’ús (actualment, tot i no ser de propietat municipal, l’Ajuntament de Calvià en té cedit l’ús a perpetuïtat).

Així mateix, pensam que l’argument exposat sobre les despeses que suposa obrir Can Verger per dur-hi a terme activitats obertes al públic, cau pel pes de l’oferta gratuïta que es podria oferir. Hi ha actes que s’han  de fer en un espai més reduït que la Plaça Nova i Can Verger és un lloc adient, com ho demostra que aquest estiu el departament de Cultura hi hagi organitzat diversos actes.

L’OCB de Calvià seguirem oferint actes al local parroquial i als espais privats on poguem dur-los a terme i vos convidam a assistir-hi. La propera activitat s’explica al cartell adjunt i participant-hi podreu valorar si ho pagava o no obrir Can Verger.


Calvià, agost 2013.                                                                        La Junta Directiva de l’OCB de Calvià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada